Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Съдържание

Конфигуратор на Умен Дом

Един от начините да изградите интелигентен дом е да купите много компоненти – сензори, интелигентни крушки, охранителни камери, високоговорители и какво ли още не. След това да ги свържете към рутер, който им помага да комуникират помежду си и с вас, чрез вашия смартфон.

Но нека бъдем реалисти: Това може да включва изразходване на много пари и инвестиране на много време. А за някои хора това е просто излишно.

Ако вашите желания и нужди са по-прости, само няколко сравнително евтини продукта ще доставят повечето удобства, които може да предостави интелигентният дом от висок клас и при много по-скромен бюджет.

И ако се уверите, че тези продукти за интелигентен дом са съвместими помежду си, ще изградите солидна основа, която можете да разширите във времето.

Най-важното за нас е наличието на единен потребителски интерфейс за контрол на всичко. 

Едно нещо, което трябва да имате обаче, е добър безжичен рутер – в идеалния случай този, който може да достигне до всички ъгли на вашия дом.

Ето няколко устройства, които може да използвате в различни помещения на жилището си и поетапно да свържете в система за интелигентен дом. Те се контролират от едно единствено мобилно приложение.

Умен

умен коридор

Сензор за отваряне и затваряне на вратата

Умният дом започва от входната врата на жилището. На нея е монтиран сензор за отваряне и затваряне на врата/прозорец. Задействането на сензора може да се използва като спусък за стартиране на различни сценарии.

Например, след завръщането ви у дома, автоматично се включват телевизора, климатика, осветлението, а след излизане светлините угасват във всички стаи. Ненужните електрически уреди се изключват и режим “Охрана” се задейства.

Сензор за движение

Сензорът за движение в коридора служи за контрол на осветлението, като елиминира необходимостта да посегнете към осветителния ключ, особено когато ръцете ви са заети. Когато влезете в коридора, сензорът включва интелигентна лампа и автоматично я изключва, ако не се установи движение.

Сензорът може да е част от сигурността на вашия дом и незабавно да предупреждава за неканени гости с push известие на вашия смартфон и включване на Алармена сирена. Можете веднага да се обадите в полицията или да предприемете необходимите мерки, подготвяйки се за среща с неканения гост.

Умни лампи

Интегрирането на интелигентните лампи в дома не се ограничава само до включването и изключването им. Чрез регулиране на параметрите на тези устройства, като яркост, цвят и цветна температура, можете гъвкаво да настройвате и регулирате осветлението.

Например през нощта, лампата може да се включи с мощност 20%, за да не ви заслепява отивайки до банята.

Сирена

Умната сирена е почти толкова добра, колкото алармата за сигурност, но е много по-изгодна. Тя не изисква ежемесечно плащане към охранителна фирма и е в състояние сигурно и надеждно да изплаши крадците.

Системата може да се задейства от сензор за отваряне и затваряне или датчик за движение, като задейства сценарий на аларма: включва се силна сирена, светва лампа и в телефона ви идва известие за случващото се.

WiFi сензор за прозорец и врата

Сензор за врата

WIFI датчик за движение PIR

Сензор за движение

Интелигентна WiFi аларма

Алармена сирена

Интелигентна крушка с WiFi

Смарт крушка

Умен

умна всекидневна хол

Умни лампи

Интелигентните крушки освен, че могат да се използват за основно осветление, но са в състояние и да предадат допълнителна атмосфера във всекидневната. В зависимост от нуждите и от осветителното тяло, крушките позволяват да се групират и управляват като едно цяло с едни и същи настройки за светене.

Например, когато гледате филм, намалете интензитета им на 30%. Или ако имате повод и организирате парти у дома, използвайте осветителна сцена за да добавите празничен акцент и настроение.

Умни контакти

За разлика от традиционните контакти, умните могат да се контролират от разстояние с натискането на бутон на телефон. В тях са вградени много функции, с цел улеснение и минимизиране усилията на потребителя.

Смарт контактите също така могат да работят по предварително изготвен график и да покажат консумираната мощност от включените в тях уреди. Те имат възможност да работят съвместно с други устройства в къщата и да работят автоматизирано.

Ако не можете да си спомните, дали сте изключили ютията, може да проверите чрез мобилното приложение дали все още работи и да я спрете.

Сензори за отваряне и затваряне на прозорци и балкони

Сензорите, монтирани на балконската врата или прозорец, не само алармират при отваряне, но и контролират климата.

Например, когато се отвори вратата на терасата за проветряване, сензорите автоматично изключват климатика и овлажнителя, а след затваряне на вратата, автоматично възобновяват работата си.

Смарт Универсално Дистанционно

Контролирането на уредите у дома с дистанционно е удобно. Но още по-удобно е когато може да управлявате всички тях само с едно устройство – вашия смартфон.

Ще имате пълната власт над тях, където и да се намирате. А свързването им с други умни устройства, напълно ще ги автоматизира. Не е нужно уредите ви да са интелигентни.

WiFi сензор за прозорец и врата

Сензор за врата

WiFI универсално дистанционно телевизор

Дистанционно

преходник за контакт с WiFi

Смарт Преходник

Интелигентна крушка с WiFi

Смарт крушка

Умна

umna kuhnya

Сензор за газ

Ако в къщата има печка, работеща на газ, съответният сензор няма да как да не бъде на мястото си. Той следи концентрацията на газ и ще може своевременно да предупреди за теч чрез звуково известяване и уведомяване на смартфона.

Детектор за дим

Детекторът за дим работи на същия принцип. Няма значение дали пилето е изгоряло във фурната или контакта е започнал да се топи поради голямо натоварване, сензорът ще докладва за дим чрез сирената си и ще изпрати известие до всички потребители (членове на семейство) на телефоните им.

Сензор за теч

За теч от тръба под кухненска мивка може да разберете от ядосаните съседи, които ще изискат да им заплатите ремонта. Теч от уред като пералня, съдомиялна, бойлер, котел, забравен отворен прозорец и други, също може да ви коства доста средства.

С детектора за течове гарантирано ще избегнете подобни ситуации. Щом водата се докосне до него, той ще изпрати съобщение на вашия смартфон и ще включи сирената.

Сензор за отваряне и затваряне на хладилника

Сензорът за отваряне на вратата на хладилника или шкафа с бисквитки ще ви помогне да се отървете от навика да ядете през нощта. Една проста автоматизация ще включи сирена, светлина в къщата или ще бъде изпратено известие до телефон, ако сте се полакомили да отворите хладилника след 22 часа или друг зададен час

WiFi сензор за газ

Сензор за Газ

WiFi димен датчик

Сензор за Дим

WiFi датчик за вода

Сензор за Течове

WiFi сензор за прозорец и врата

Сензор за врата

Умна

умна баня

Умни лампи или ключове

Най-често забравяме да изключим светлините в банята, така че интелигентна лампа или ключ ще ви бъдат полезни. Можете да ги управлявате по различни начини, но най-удобно – с помощта на сензор за движение. След като настроите сценария, няма да се тревожите за забравеното осветление. Ще забравите също за ръчното включване и изключване на осветлението, а може и да спестите от електричество.

Датчик за движение

Когато влизате в банята, сензорът разпознава движение и автоматично включва лампата за 5 минути или за време определено от вас. Ако сте приключили с всичките си дела вътре и сте напуснали помещението, сензорът ще изключи осветлението, а ако има движение, лампата ще продължи работа.

Сензор за течове на вода и преливане

В банята течовете се появяват дори по-често, отколкото в кухнята. Тук дори има по-фатални последици, затова в това помещение е задължителен датчик.

Той ще може своевременно да предотврати наводнението, като информира семейството за катаклизма. И определено ще ви струва много по-малко при своевременна реакция. А ако имате интелигентен клапан/кран, който да спре централното водоподаване, няма да имате никакви щети.

Този сензор за теч е снабден с подвижна сонда, чрез която може да следите напълването на ваната, с цел да избегнете преливане.

Интелигентна крушка с WiFi

Смарт крушка

WiFi и RF главен превключвател двоен

Смарт Ключ

WiFi Pir сензор за движение

Датчик за Движение

Сензор за течове

Умна

umna spalnya

Умни лампи и ключове

Осветлението в спалнята е удобно организирано с помощта на интелигентни лампи. Вечер те греят с топла жълта светлина, за да ви е по-лесно да заспите. А на сутринта те се включват плавно, имитирайки слънчевите лъчи и тихо събуждат спящите.

Може да използвате смарт ключове за осветлението си в спалнята и да разположите от двете страни на леглото безжични такива (т.е. без никакви ремонти за прокарване на кабели), за удобно ръчно управление от легнало положение.

Сензор за температура и влажност

Универсалното устройство 3 в 1 в спалнята помага за поддържане на оптимална температура и влажност. И двата параметъра са много важни за нормалния сън и всякакви отклонения оказват лошо влияние върху благосъстоянието на човек.

Сензорът следи промяната на индикаторите и може да участва в изпълнението на автоматизираните сцени, като задейства универсално дистанционно или интелигентни контакти.

Умни контакти

Във връзка със сензора за температура и влажност, интелигентните контакти могат автоматично да контролират климата в спалнята, въз основа на предварително зададени сценарии.

Ако влажността на въздуха падне под 40%, овлажнителят ще се включи. Когато температурата падне под +17 °C – нагревателят (печка, климатик) стартира, а когато надвиши +22 – спира.

Интелигентна крушка с WiFi

Смарт крушка

димируем wifi ключ за осветление

Димируем Ключ

Интелигентна WiFi аларма

Сензор 3 в 1

смарт контакт 16A 3680W WiFi

Умни контакти

Умна

умна детска стая

Сензор за температура и влажност

Много е важно да поддържате оптимален климат в стаята за детето, като препоръчаната от педиатрите температура е 22-23°C и влажност на въздуха 40–60%.

Интелигентните устройства ще се погрижат за климатичния контрол: датчикът за температура и влажност ще открие промените на индикаторите в даден диапазон и използвайки интелигентен контакт или универсално дистанционно, ще активира нагревател или овлажнител.

Умни лампи

Интелигентната крушка, инсталирана в нощна лампа, ще помогне на детето да заспи. Тя знае как гладко да променя цвета си, да намалява яркостта и напълно да се изключва, докато заспи.

Ако детето се страхува да остане без светлина, можете да настроите лампата на минимална мощност през нощта.

Интелигентен разклонител

В допълнение към взаимодействието с други устройства и сензори, интелигентните разклонители в детската стая могат да се използват за ограничаване на достъпа до телевизор или игрална конзола.

Всяко гнездо лесно се конфигурира, за да се изключи например в 22:00 и да се включи в 7:00. При такъв сценарий гледането на анимационни филми или игра на конзола през нощта няма да работи.

Камера или Бебефон

Възможността да видите или чуете по всяко време какво се случва в детската стая е необходимост. Използвайки камера със звуков сензор и сензор за движение, винаги ще знаете какви ги вършат малчуганите.

А благодарение на двупосочното аудио, където и да се намирате може да дадете указания на хлапетата да спират с игрите и да се захващат с домашните.

Интелигентна WiFi аларма

Сензор 3 в 1

Интелигентна крушка с WiFi

Смарт крушка

СМАРТ РАЗКЛОНИТЕЛ

ip камера с WiFi

Камера – БЕБЕФОН

Процесът на създаване на интелигентен дом отнема минимално време и е много лесно да се справите с него. Целият дом се управлява от едно единствено мобилно приложение (съвместимо за iOS и Android).

Добавете устройства към системата, поставете ги на подходящи места и ги конфигурирайте според нуждите. Имате възможност да разрешавате пълен или ограничен достъп на други членове от семейството.

Разгледайте нашия каталог от иновативни и интелигентни продукти


Към Магазина

Изготвихме 3 комплекта от устройства за сигурност, които може да закупите на по-добра цена, отколкото самостоятелно. Също така винаги може да добавяте допълнителни устройства според нуждите.

#СТАРТ

Комплект Сигурност
лв 144

 • Аларма 3 в 1
 • Датчик за движение – 1бр
 • Сензор за врата – 1бр
 • Смарт преходник – 1бр

Разгледай

#СТАНДАРТ

Комплект Сигурност
лв 249

 • Аларма 3 в 1
 • Датчик за движение – 2бр
 • Сензор за врата – 2бр
 • Смарт преходник – 1бр
 • Датчик за течове – 1бр

Разгледай

#ПРЕМИУМ

Комплект Сигурност
лв 389

 • Аларма 3 в 1
 • Датчик за движение – 2бр
 • Сензор за врата – 2бр
 • Смарт преходник – 1бр
 • Датчик за течове – 1бр
 • Детектор за Дим – 1бр
 • ИЧ Дистанционно – 1бр
 • WiFi Камера – 1бр

Разгледай
Популярно

Въпроси?

Ако имате въпроси относно възможностите и работата на предлаганите от СмарАрена.бг устройства, моля задайте ги във формуляра отдолу.