Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Какво означават цветните пръстени на вашите Amazon Echo устройства?

amazon echo dot цвят на пръстен

Amazon Echo се счита от мнозина за най-добрия интелигентен говорител на пазара. Echo функционира като интелигентен домашен асистент, Bluetooth високоговорител, универсална система за забавление и други и всичко започва с този емблематичен светлинен пръстен.

Кой от нас обаче не е объркан от случайна светлинна и цветна шарка и не знае какво се опитва да ни каже интелигентният ни асистент?

Ако някога сте били в тази ситуация, това бързо и лесно ръководство ще ви помогне да дешифрирате какво означават всеки от цветовете и шарките, които се появяват на Amazon Echo.

Забележка: Тези известия са универсални за всички Echo устройства, независимо от поколението. Те не важат за Echo Show или Echo Spot, където известията изскачат на екрана.

Тъмно синьо с въртящи се светло сини светлини

echo solid blue

Тази светлина се появява при първото захранване на устройството. Това показва, че устройството извършва първоначалната си настройка или че устройството се включва отново след възстановяване на захранването. Колкото повече светло синьо се появява, докато се върти, толкова по-близо е настройката на устройството да завърши.

Тъмно синьо и светло синьо, сочещо в посоката, към която човек говори

echo person speaking color

Този тип светлина се показва, след като използвате думата за събуждане за вашето устройство Alexa, за да отправите заявка.

Редуване на тъмно синьо и светло синьо

echo dark and light blue lightУстройството отговаря на вашата заявка. В зависимост от заявката може да пулсира редуващо тъмно и светло синьо за по-дълги периоди от време, но не повече от три секунди, в зависимост от вашата Wi-Fi връзка и каква е заявката.

Въртяща се (по посока на часовниковата стрелка) оранжева светлина

echo orange lightТози вид светлина обикновено се наблюдава в режим на настройка. Тази светлина се показва, когато устройството Echo се свързва към Wi-Fi мрежата, която сте посочили в приложението Alexa.

Плътна червена светлина

echo solid red lightТова показва, че микрофонът на вашето устройство Echo е изключен. Натиснете бутона Микрофон, за да включите микрофона.

Пулсираща жълта светлина

echo Pulsing yellow light

Пулсиращата жълта светлина показва, че имате съобщение или известие. Когато се появи тази светлина, просто кажете: Alexa, Play my messages (Възпроизведи моите съобщения) или  Alexa, What are my notifications (Какви са моите известия)?

Пулсираща зелена светлина

echo pulsing green lightТова е свързано с функциите на Skype, Alexa Communication и Drop-In. Когато тази зелена светлина пулсира, това означава, че или получавате обаждане, или някой се включва в устройството ви.

Въртяща се зелена светлина (по посока на часовниковата стрелка)

echo green light spiningТози тип светлина се показва само когато сте в активен разговор или на вашето устройство е активен Drop-In.

Бяла светлина

echo continues white lightТази светлина се показва, докато регулирате нивото на силата на звука на вашето Echo устройство. Запълнен кръг с бяла светлина означава максимална сила на звука (ниво 10), докато няма видима бяла светлина означава, че силата на звука е на минималното си ниво (ниво 0 / заглушен.)

Непрекъснато пулсираща виолетова светлина

echo purple light colorТази светлина се показва, ако има проблем с вашата Wi-Fi връзка или настройка. За да поправите това, трябва или да рестартирате вашето Echo устройство, като го извадите от захранването за три секунди и го включите обратно или рестартирате рутера си. Amazon има повече поправки за това в секцията Помощ за ехо устройства на своя уебсайт.

Единично просветване на лилава светлина (след взаимодействие с Alexa)

echo flashes purple colorТова означава, че сте активирали „Не безпокойте“ на устройството си Echo ръчно или сте задали график „Не смущавайте“ в приложението Alexa.

Непрекъснато въртяща се бяла светлина

echo continues white lightТова се случва, когато зададете Alexa Guard на Away Mode. Всеки път, когато се върнете и кажете на Алекса „Аз съм вкъщи“, светлината ще изгасне. Alexa Guard може да Ви послужи и като аларма – например да ви се съобщи когато Алекса чуе чупене на стъкла.

🙂Сега вече знаете какво означава всяка светлина, когато се появи на вашето устройство Echo.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.