Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Представени и наградени иновативни продукти на най-голямото Технологично събитие в света CES 2021

технологично събитие ces 2021

Приключилото през Януари събитие на CES 2021 (Consumer Electronic Show – Шоу за потребителска електроника и иновации) ни показа какво ново ни очаква във всички сфери, където е възможно внедряване на технологични продукти. Дори някои от продуктите вече се предлагат за крайни клиенти.

Дори пандемията не спря водещото световно търговско събитие за технологии. Тази година, в съответствие с протоколите за социално дистанциране и безопасност, събитието излезе онлайн.

Въпреки новия формат, CES все още беше пълен с всички най-модерни технологии, за които стана известен. По-долу са дадени някои от най-добрите устройства, които може би скоро ще посрещнете във вашия интелигентен дом.

Не всичко беше на разумни цени или дори извън фазата на концепцията, но хей, това е всичко, което представлява CES – странната, шантава и напълно непосилна технология на бъдещето.

Ето акцентите от категорията интелигентен дом на CES 2021.

1. Bluetooth аудио говорител за баня Ampere

ampere bluetooth аудио колонка
Ampere

Със сигурност сте чували и виждали малки и големи водоустойчиви bluetooth тонколонки, които позволяват да слушате музика под душа. Но пък проблемът със зареждането на батериите им винаги е бил дразнещ. Е, от Ampere вече са се погрижили и за тази досадност.

Тази аудио колонка се захранва чрез възобновяема енергия от водата, която преминава по душ батерията/тръбата. Съвместим е с почти всички душ тръби.

Минусът е че не разполага с батерии и работи само тогава, когато по душът тече вода.

Също така разполага и с 360° дифузьор, който осигурява чудесно разпръскване на звука във всички посоки.

Този продукт се ражда благодарение на платформата за спонсориране на стартъп проекти indiegogo и ще бъде пуснат в продажба през месец Май 2021г на цена около 100$.

2. Samsung Bot Handy

Самсунг Bot Handy
Bot Handy

Нямаше да бъде CES без някои нови роботи на Samsung. На своята виртуална пресконференция, компанията показа три нови бота, които помагат да се взимат предмети около къщата и да действат като лични асистенти.

Bot Handy e един от тях: Роботизирана ръка върху интелигентна прахосмукачка с подвижна камера за сигурност.

Samsung Bot Handy е проектиран да бъде допълнителна ръка (помощник) в дома. Той използва изкуствен интелект за разпознаване и вдигане на обекти с различни размери, форми и тегло и може да различи между материалния състав на различни предмети.

Знанията позволяват на Samsung Bot Handy да изчисли правилното количество сила за хващане и преместване на предмети от дома. Може да помогне за почистване на разхвърляни стаи или сортиране на чинии в съдомиялната след хранене.

Продуктът ще бъде достъпен в САЩ през първата половина на годината.

3. Roborock S7 прахосмукачка

roborock s7 прахосмукачка робот
Roborock s7

Набиращите популярност и в България интелигентни прахосмукачки, вече имат и 7ма версия.

Новият робот-прахосмукачка S7 на Roborock ще вакуумира и почиства, но само там, където трябва.

По-конкретно, S7 използва ултра звуков (sonic) елемент за почистване. Според Roborock това позволява на S7 да търка твърди подови настилки с интензивно темпо (1650 до 3000 пъти в минута). Когато роботът открие мокет, той ще го избегне.

Подомиячката е с добавена функция да вибрира наляво и надясно и да се повдига (за да не се използва) при качване върху килими.

S7 също ще прибере своя моп елемент, когато почистването приключи, така че чистите подове да не се замърсяват при контакт с натрупана с парчета мръсотия по време на връщането му в станцията за зареждане.

Станцията за зареждане вече разполага и с функцията за изпразване на контейнера за прах/мръсотия.

Очаква се продуктът да е в продажба в края на месец Март на цени около 650$.

4. ColdSnap домашна машина за приготвяне на сладолед

coldsnap машина за сладолед

ColdSnap е приспособление за приготвяне на сладолед, представено от Sigma Phase.

ColdSnap работи подобно на уред Keurig, но вместо да изважда кафе, той прави сладолед с еднократна доза (капсула) и други вкусни замразени лакомства за минута и половина.

Замразени маргарити, манго смути фрути и шоколадов сладолед са само някои от наличните опции.

Машината ColdSnap е устройство предназначено за поставяне върху кухненския плот. Устройството достига до колосални 23 килограма тегло.

Най-вече обаче устройството се предлага като машина за сладолед за семейства.

Компанията също така планира да пусне бизнес версия, насочена към компании, които или искат да предложат на служителите предимство или да продават сладолед в общи части като кафене или лоби на хотел.

Това тегло беше необходим „компромис“. Ако устройството беше по-малко и тежеше по-малко, може да отнеме повече време от сегашните 60-90 секунди, докато машината приключи с приготвянето на вашия сладолед. Мат Фонте - президент на Sigma Phase

Капсулите приличат на кутийки от енергийни напитки. Те са направени от алуминий вместо от пластмаса, защото са по-лесни за рециклиране, казва Фонте.

Но всяка капсула има вграден QR код и са предназначени да издържат на съхранение до една година.

За сега устройството е само прототип и се очаква да се продава през 2022г, като цената на машината ще бъде между 500$ и 1000$, а цената на една капсула/доза около 2.5$ – 3$.

Според нас това е доста скъпа цена за купичка сладолед, но не се знае дали пазара няма да я регулира в посока надолу. Просто ще трябва да изчакаме и да видим.

5. LG InstaView Хладилник с фризер

LG Instaview hladilnik
LG InstaView Refrigerator

Линията от хладилници InstaView на LG винаги е имала стъклен прозорец на вратата, който свети, за да разкрие какво има вътре, когато почукате по него.

Сега за CES 2021, южнокорейският търговец има няколко нови трика в ръкава на InstaView. Това включва врата, която се отваря чрез гласова команда и дозатор за вода, който използва UV светлина за хигиенизиране на напитката ви.

И двете функции са страхотни допълнения за осигуряване на спокойствие в разгара на пандемия, при която светлината за убиване на микроби и достъпът до хендсфри уреди може да привлекат допълнително внимание от потребителите.

Това са допълнения към вече стандартните екстри, включително система LinearCooling, която обещава да задържи температурните колебания вътре в хладилника, опция за сферичен “занаятчийски лед” и врата на вътрешно отделение, което ви позволява достъп до рафтовете на вратите на хладилника, без да отваряте самия хладилник. LG също отбелязва, че новите модели InstaView през 2021 г. ще имат стъклен прозорец, който е с 23% по-голям от преди.

Все още няма дума за това колко ще струват някои от най-новите хладилници InstaView на LG през следващата година, но можете да очаквате, че няма да излязат евтино.

Предлагат се в различни дизайни и цветове, повечето френски модели врати, които вече са в гамата на InstaView, в момента започват от около 3000$. В миналото видяхме премиум хладилници на LG да дебютират до 4000$.

6. LG InstaView Range Фурна за готвене

LG Instaview Range фурна за готвене
LG InstaView Range

Разбира се, не бихме говорили за кухненски тенденции, без да споменем пърженето на въздух, а LG добави и Air Fry режим към тази гама. Режимът Air Fry не изисква предварително загряване и има за цел да възпроизведе това, което потребителите обичат при пърженето чрез горещ въздух – бърз, хрупкав метод на готвене без олио.

Друга функция е  Air Sous Vide.

Методът за готвене, който обикновено се постига с вакуумни торбички и водни бани, се подлага на “въздушно” лечение тук. А именно, фурната готви храна във вакуумно затворени торбички (не са включени в комплекта с фурната), при прецизно занижени температури с контролиран въздушен поток.

Идеята е, че запечатаните торбички заключват вкуса и аромата на ястията, без бъркотията на уреда на водна основа. LG казва, че режимът Air Sous Vide на фурната може да поддържа всякаква температура между 38° и 96° градуса по Фаренхайт до 48 часа.

И тук, както при хладилника може да видите отвън какво се случва вътре във фурната, благодарение на панела InstaView. Чукнете 2 пъти бързо по стъклото на фурната и то ще стане кристално ясно.

LG не е първият производител, който включва режим Air Fry в гамата си продукти – Frigidaire, Samsung и GE също са го изпробвали.

Фурната за готвене LG InstaView Range е снабдена с двойна горелка от 22 000 BTU и повърхност, проектирана с технологията на LG “EasyClean”. Напръскайте фурната с вода, натиснете EasyClean и след 10 минути избършете всякакви замърсявания.

Новата гама на LG може да се контролира с приложението ThinQ за интеграция на Google Assistant и Amazon Alexa. Там ще намерите и идеи за интеграция и рецепти от партньори, включително SideChef, Innit, Drop и Tovala. Изберете ястието си и изпратете инструкциите направо във фурната, за да стартирате подходящия режим и температура. Scan to Cook в приложението може да изпраща упътвания до фурната ви за предварително опаковани ястия от марки като Nestlé и Kraft.

Цената на новата фурна и датата на пускане в продажба към момента не е известна.

7. Samsung JetBot 90 AI прахосмукачка робот

Samsung Jetbot 90 Ai прахосмукачка
Samsung Jetbot 90 Ai

Интелигентната прахосмукачка JetBot 90 AI Plus на Samsung може да идентифицира обекти, да се изпразва автоматично боклука и има камера, която му позволява да действа като устройство за домашно наблюдение.

JetBot използва лазерно базиран лидар (технология за дистанционно получаване на информация за отдалечени обекти), за да изтласка околната среда, а също така е снабден с видеокамера.

Това не е първият робот-вакуум, който използва подобен навигационен подход. Например, Ecovacs Deebot Ozmo T8 и Electrolux Pure i9 използват хибридни лазерни и оптични сензори за разбиране на заобикалящата ги среда.

Някои продукти като гамата Roomba на iRobot включват оптични сензори, които да им помогнат да се придвижват, но нямат лазери. Други роботи като прахосмукачките Neato се движат предимно чрез базираната на купол лазерна лидарна система.

Друга нова функция, който JetBot 90 AI може да направи, е да изпразни автоматично собственото си кошче. Подобно на iRobot Roomba S9 Plus и Shark IQ 1001AE, JetBot има зареждащ док, който изтегля мръсотията от робота във вакуумна торба за еднократна употреба.

Цени и наличност по магазините не са обявени.

8. Kohler Stillness Bath вана

Kohler Stillness Bath
Kohler Stillness Bath

Ваната е базирана японските типове вани за къпане “шинрин-йоку”. Водата се пълни от дъното на банята и се прелива в дървесен ров на Хиноки, досущ като инфинити (безкрайните) басейни.

Нека банята да не бъде пренебрегвана! В желанието си да подобри всеки квадратен сантиметър от пространството, което обитавате през последните 10 месеца, Kohler дебютира вана, която изглежда създадена изрично с цел да накара всеки напрегнат, стресиран писател на приспособления да се намуси, да кипи в осуетено желание.

Bathness Stillness е квадратна вана в японски стил, която има елементи на луксозен безкраен басейн. Той е обвит в дърво хиноки и разбира се е умен, така че можете да го напълните при предпочитаната от вас температура, да включите атмосферни светлини или да разпределите успокояващи етерични масла по мека команда.

Мъглата и водата се разливат по страните, създавайки в крайна сметка фалшиво усещане за мир и изобилие, което вероятно ще се разсее, след като обработите, че тази вана струва страхотни 16 000 долара. Ще бъде налице до октомври. Надяваме се, че дотогава всички ще сме малко по-спокойни – вана или никаква вана.

Ваната е заобиколена от RGB осветление за цветотерапия. Можете също така да изберете да обгърнете повърхността на банята си с мъгла и да добавите етерични масла за ароматерапия.

Ваната на Kohler ще се предлага тази година в конфигурации, вариращи от $ 6,198 до $ 15,998.

9. CareOS Themis Смарт огледало

CareOS Themis Smart Mirror
CareOS Themis Smart Mirror

Умното огледало прави анализ на кожата направо в собствената ви баня.

Тази джаджа има вграден IR сензор за температура, UV светлина за анализ на кожата и камера. То наблюдава тези сензори за да проследи и даде съвети за вашата хигиена, грижа за кожата и психично здраве. Междувременно огледалото използва тази информация, за да предостави съвети, за да бъдете по-здрави.

За да се защити потребителската информация, данните се съхраняват локално, криптират се с помощта на софтуерни и хардуерни модули за сигурност и се споделят само ако се изисква с двойно съгласие.

10. Lasso уред за рециклиране на боклук в дома

Lasso машина за рециклиране
Lasso

Според компанията производител, Lasso е първият уред за битово рециклиране със затворен цикъл. Машината е показана публично от малко повече от година, но се разработва повече от 10.

Идеята е, че ще “храните” Lasso с вашите рециклируеми (пластмаса, стъкло и метал). Той ще ги почисти с пара, ще премахне етикетите, за да предотврати замърсяване, интелигентно сортира материалите и след това тихо ще ги смели, преди да го депонира във вътрешното кошче за съхранение.

След като Lasso се напълни (три до осем пъти годишно или повече), ще получите известие в придружаващото го приложение, за да насрочите пикап, на който компанията ще дойде да вземе вашето рециклиране – и да се уверите, че действително ще бъде рециклирано.

Гаранцията за рециклиране със затворен цикъл означава, че всички материали ще бъдат използвани отново и те няма да стигнат до сметище или океан.

Предварителните поръчки за Lasso без нужда от депозит се правят от тук. Цената засега не е обявена, но се очаква да струва около 3500$. Компанията очаква доставка на първите бройки през следващата година.

11. Twinkly Коледни Смарт Лампички

twinkly лампички за коледна елха

В случай, че не сте запознати, Twinkly е известен (наред с други неща) със своите струнни светлини.

Компанията има уникален обрат на тази формула, тъй като нейните светлини могат да бъдат картографирани от приложение, което ви позволява да прилагате модели след факта, без да се притеснявате как сте ги настроили или поставили. Това е доста адски готино.

На CES 2021 Twinkly обявява три нови продукта: интелигентни LED ленти Twinkly Line, LED тръба Twinkly Flex и интелигентни LED панели Twinkly Squares и всички те също се възползват от тази технология.

12. Razer Project Hazel N95 предпазна маска

Razer светеща маска и стол за игра

Производителят на геймърски лаптопи Razer представи две от известните си концептуални устройства на тазгодишната CES. Първият от тях, Project Hazel, е прозрачна пластмасова маска за лице с RGB осветление и гласов усилвател, а аз толкова искам такава. Това е 2021 г. Ние заслужаваме това.

Project Brooklyn, от друга страна, е голям игрален стол с екран, който се навива и сгъва в задната част на самия стол. Това са по-концептуалните очи на концептуалните продукти, но това е страхотна идея. Представете си игрална настройка, която не се нуждае от голямо бюро! Просто игрален стол, прибран в единия ъгъл на вашата всекидневна.

13. LG Slide сгъваем телефон

LG Slide Rollable телефон

LG Rollable (LG Slide) телефонът с разширяем дисплей е реален и идва през 2021 година Видеото, с което LG дразни на пресконференцията на CES на телефон с разширяващ се дисплей, не е просто концепция. Ще можем да го закупим тази година.

Иновациите са склонни да ви струват доста пари. Текущите цени на сгъваемите телефони е доста висока и обикновено варира от 1300$ до 2000$, като Galaxy Z Fold 2 определя горната граница. LG Rollable може да бъде дори по-скъп, ако се вярва на ранните слухове с цена около 2350$.

14. Arcade1Up Infinity Game Table

Arcade1Up Infinity игрална маса

Arcade1Up дигитализира всички ваши любими настолни игри на голяма сензорна маса, за да играете с членове на вашето семейство или с други играчи онлайн. Първоначално пуснати на Kickstarter, първите комплекти се очаква да бъдат доставени през март и започват от $ 600.

Идеята на Infinity Game Table е доста проста: Играйте всяка настолна игра, която искате – но игрите са цифрови на голяма сензорна маса. Няма фигури за настройка, няма карти за разбъркване и никой не трябва да бъде банкер. Просто съберете семейството наоколо и се потопете в играта. И семейството не трябва да бъде в един дом. Собствениците на маси могат да играят помежду си онлайн.

15. Satisfyer’s Love Triangle

Love triangle секс играчка CES 2021

Тази секс играчка може да ви стимулира в ритъма на всяка песен.

Сексуалната играчка с пулсираща функция на Satisfyer’s Love Triangle направи доста впечатление на тазгодишната CES, като избяга с две награди CES Innovation Awards, една за играчката и друга за приложението Connect. Играчката се отличава със стимулация чрез налягане и вибрации за цялостно изживяване на потребителя.

В допълнение, той се свързва с новото приложение на Satisfyer за iOS и Android, което ви позволява да персонализирате вибрациите и импулсните модели, дори да го настроите, за да ви стимулира в ритъма на всяка песен, която искате. Може би най-впечатляващото нещо е цената. Устройството струва около 50$ и може свободно да се поръча от Amazon!

Наградени продукти

На CES 2021 бяха представени стотици други интересни изобретения, някои от които надали ще видят бял свят. Но самата идея на събитието е освен да събира екстравагантни изобретатели, да покаже и какво очаква нас – обикновените потребители.

А ето ги и наградените продукти от различните категории:

Най-добра технология за достъпност – GoodMaps Explore

Най-добър цифров продукт за здраве и фитнес – Omron Vitalsight

Най-добър продукт за носене – Mudra Band

Най-добра транспортна технология – Mercedes-Benz Hyperscreen

Най-добър продукт за домашно кино – тонколони Sony 360 Reality Audio

Най-добър свързан домашен продукт – Samsung JetBot 90AI +

Най-добър телефон или мобилно устройство – LG Rollable смартфон

Най-добър телевизионен продукт – OLED телевизори LG C1

Най-добър игрален продукт – AMD Ryzen 5000 мобилни процесори

Най-неочакван продукт – Вана за неподвижност Kohler

Най-добри спортни технологии – Samsung Smart Trainer

Най-добрият компютър или таблет – ASUS Zenbook Duo

Най-добър робот или дрон – дрон на Sony Airpeak

Най-добър продукт за устойчиво развитие – Samsung Solar Cell Remote

Награда за най-доброто от най-добрите – мобилни процесори AMD Ryzen 5000

Награда на публиката People’s Choice – Razer Blade 15

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.