Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Управление, почистване и подреждане на умните устройства в Alexa от компютър

организиране и подреждане на устройства в алекса

С това кратко ръководство ще ви покажем как да поддържате вашия интелигентен дом в Alexa организиран и лесно управляем.

Когато свържете умните си устройства с приложението Amazon Alexa, понякога нещата могат да се объркат и почти винаги когато имате еднакви или доста на брой такива. В резултат на това ще откриете, че вашият интелигентен дом задвижван от Echo, започва да се обърква малко.

Свързвайки приложенията за управление на устройствата си и последващо добавянето на тези умения към Alexa, ви спестяват ръчното им добавяне към Гласовия асистент.

Минусът е, че Alexa автоматично им задава име и избира вместо вас категорията и вида на продукта. Но не винаги това отговаря на истината. По този начин е лесно асистента да се обърка при подаване на гласова команда. Особено ако устройствата са дублирани.

Ако ви е писнало да чуете как Алекса казва: „Няколко неща споделят това име, кое искахте?“ или „Моля, опитайте отново, като използвате„ проценти “за яркост или„ градуси “за температура“, след като дадете основна гласова команда, тогава това е ръководството за вас – супер лесно е да изтриете устройства от Alexa.

Прочетете по-надолу, за да разберете как да преодолеете дублиращите се проблеми с имената и устройствата и как да деактивирате, изтриете или премахнете интелигентни домашни устройства от Alexa App.

Как да изтриете устройства от приложението Alexa

Първото нещо, което трябва да направите, ако имате проблеми с Alexa, е да направите одит на устройствата (и сцените), които цифровият асистент на Amazon е създал.

Може да откриете стари устройства, които остават завинаги в списъка от старо умение или приложение, което сте използвали в миналото.

Макар да си мислите че лесно бихте се справили от самото приложение, това не е точно така. За да се уверите в това ще покажем стъпките, през които трябва да преминете.

изтриване на смарт устройства от Alexa

1. Отворете приложението Alexa, отидете на Devices в долния десен ъгъл, след което All Devices в горния десен ъгъл. След това ще видите списък на всяко едно съвместимо устройство. Устройствата са свързани с вашия акаунт в Amazon Alexa, в повечето случаи с удобни икони, които да ви кажат за какъв тип устройство става въпрос;

2. За да изтриете устройство – ако сте сигурни, че не го искате повече – изберете го и след това докоснете иконата Настройки, горе вдясно;

3. След това ще видите подробности за устройството, включително умението или приложението, чрез което е било свързано;

4. Докоснете иконата на кошчето в горния десен ъгъл. Ще видите изскачащ прозорец и трябва да потвърдите, че наистина искате да го изтриете. Това е всичко, готово.

Има обаче по-бърз начин, ако искате да изтриете много устройства наведнъж, като използвате уеб интерфейса Alexa на вашия компютър.

Ето как…

Отворете уеб адреса alexa.amazon.com

amazo alexa вход от компютър

1. Влезте, като използвате акаунта в Amazon, който използвате за Alexa;

2. Щракнете върху Smart Home в страничното меню и след това върху Devices;

управление на alexa от настолен компютър

3. След това ще видите списък с всички устройства, свързани с вашия акаунт. Просто щракнете върху Forget (Забрави) и след това потвърдете в изскачащия прозорец.

Методът на уеб интерфейса е много, много по-бърз от изтриването на устройства с помощта на приложението Alexa.

Как да деактивирате смарт устройства?

Има случаи, в които не е задължително да искате да премахнете устройства от настройката на Alexa, а по-скоро спрете гласовия си асистент да се опитва да ги контролира.

За тези случаи е изключително просто просто да деактивирате смарт устройство от приложението. За целта използвайте отново същия метод, описан по-горе, но на стъпка 4 изключете настройката Enable, вместо да щракнете върху иконата на кошчето.

Когато направите това, устройството остава в списъка ви с свързани технологии – отдолу и оцветено в сиво. Можете да ги активирате отново по всяко време.

Това е особено важно, когато вашата система Alexa привлича устройства от множество умения.

Например: Крушка Philps Hue може да се сдвои с Alexa чрез неговото умение (skill) Hue, но също и чрез нещо като SmartThings.

Ако например изтриете версията на крушката за SmartThings, ще видите, че тя изчезва за известно време, но след това тя просто ще се появи отново, когато е следващото откриване на устройства.

Номерът е да идентифицирате източника на устройството – можете да видите откъде е, като го докоснете – и деактивирате, вместо да го изтриете.

Деактивираните устройства са изброени в долната част на вашия списък, без да навредят на основния списък с „активни“ устройства.

Как да организирате устройствата и да изтриете дубликатите?

Това трябва да се направи с цел да се избегнат обърквания с гласовото управление.

Много проблеми с дублирането възникват от това, че Alexa не знае точно какво устройство искате да контролирате, когато изречете конкретна гласова команда.

Например: Може да поискате осветлението да бъде включено в кухнята, но Alexa да отговори: „Няколко неща споделят това име, кое искате?“.

Ще получите този отговор, защото не разполагате само с кухненско осветление, но и с отопление, високоговорители или повече.

Има няколко неща, които можете да направите тук, за да улесните вашия асистент.

Първо, чрез изтриване или деактивиране на дублирани устройства, използвайки описаните по-горе методи.

В приложението Alexa трябва да се уверите, че нещата имат уникални имена. Уверете се, че нещата са обозначени като „светлина“ (lights), „отопление“ (heat) и т.н.

Разбира се, думи като „светлина“ се използват от Alexa, независимо дали маркирате вашите интелигентни крушки с думата или не, но това помага ако имате проблеми с конфликтни устройства с подобно име.

Преименуване на устройства

1. За да преименувате устройство, отворете приложението Alexa, отидете на Devices в долния десен ъгъл, след което All Devices;

2. Намерете устройството, на което искате да дадете ново име, и го докоснете, след което докоснете зъбно колело Настройки;

3. Щракнете върху Редактиране на име и въведете името, което искате да използвате;

4. Докоснете стрелката назад и сте готови.

Поиграйте с думи и етикети, които се чувстват естествено, и изпробвайте няколко гласови команди, за да сте сигурни, че всичко вече работи както трябва.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.