Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Амазон представи 9 нови Echo устройства с Алекса

нови устройства echo alexa

Amazon наскоро представи изцяло нова линия от устройства Echo, която дава още повече начини да добавите Alexa в ежедневието си – независимо дали у дома или в движение. Някои от тях ще бъдат пуснати в продажба през средата на Ноември 2019, а за други ще са нужни специални покани за да се сдобиете с иновативната джаджа.

Amazon също обяви и нови функции на Alexa за управление на умен дом, инструменти за разработчици и устройства и услуги. На събитието бяха демонстрирани и други интересни устройства като: интелигентна микровълнова фурна, смарт лампа за деца, разширител обхвата на WiFi мрежата (mesh), уеб камера, саундбар и Fire TV cube – за стрийминг на видео, но няма да се спираме на тях, а само на 9те Echo устройства с Алекса.

Новите устройства Echo са:

Надяваме се, че тези нови устройства Echo ще дадат на клиентите още повече начини за достъп до Alexa – независимо дали това е чрез най-добре звучащото Echo устройство досега – Echo Studio, преработените Echo и Echo Dot, новите дизайни на Echo Show 8 и Echo Flex или нови изживявания с помощта на смарт очила и смарт пръстен.Том Тейлър - вицепрезидент на Амазон

Изцяло нов Echo – нови десени и още по-добър звук

Трето поколение Echo разполага с актуализиран външен дизайн на плата с цветови опции за всеки стил – включително Twilight Blue (Син), Charocal (Сив въглен), Heather Grey (Светло сив) и Sand (Пясъчен).амазон echo 3то поколение

Освен новите цветове, Echo 3то поколение има нови премиум високоговорители от Dolby, за да възпроизвежда 360° аудио. Има същата аудио архитектура като Echo Plus, включително 3-инчов нискочестотен звук и увеличен обем отзад, така че басът да се чувства осезаем, а средните и високите да са по-ясни.

амазон echo 3то поколение 360 аудио

Echo Flex – интелигентен говорител с Alexa за контакт

Echo Flex е най-достъпният начин да добавите Alexa към всяко пространство във вашия дом. Той се включва директно в стандартен електрически контакт, което го прави идеален за онези места в дома ви, където кабелите представляват проблем.alexa echo flex

Голям плюс тук е мобилността, т.е. ако имате само едни брой Алекса у дома, просто го премествате в помещението, в което ще го ползвате. Вадите го от контакта в спалнята и го включвате в  хола.

echo flex приложение

След това просто помолете Alexa да контролира съвместимите устройства за интелигентен дом, да провери резултата на любим спортен отбор и отговорите ще дойдат през малкия високоговорител на устройството. Echo Flex също има вграден USB порт, така че можете лесно да зареждате телефона си или да добавяте допълнителен аксесоар отдолу, като нощна светлина или сензор за движение, като използвате само един контакт (тези добавки също се предлагат от Амазон).

echo flex usb сензор за движение нощна лампа

Echo Dot с часовник – сега с прост и ярък LED дисплей

Echo Dot е най-продаваното устройство Echo досега. Амазон са решили да го обновят, като добавят ярък LED дисплей (визуализира се само цифрова информация).echo dot 4 поколение

LED дисплеят автоматично се настройва въз основа на яркостта на помещението, така че можете лесно да видите часът, температурата навън и зададената аларма/таймер. При включване на алармата, можете да докоснете горната част на устройството, за да я отложите (snooze). Това е единствената разлика, в сравнение с Echo dot 3то поколение.

echo dot четвърто поколение с часовник

Echo Show 8 – Универсален 8-инчов HD дисплей, свеж и мощен звук и камера с вграден затвор

С ярък 8″ HD дисплей, мощно аудио и вграден затвор на камерата, Echo Show 8 е най-универсалният интелигентен дисплей досега. Просто помолете Алекса да ви покаже трейлъри на филми, телевизионни предавания, филми или новини. Или слушайте радиостанции, подкасти и аудиокниги.

echo show 8

Свържете се с вашите приятели и семейство чрез видео разговор. Ако те имат приложението Alexa или устройство Echo с екран, може да се виждате взаимно. Може да изпращате съобщения на други устройства в дома си (например съобщавате по аудио уредбата на втория етаж, че вечерята е готова). Освен чрез своя глас, ще може да контролирате устройствата си и чрез докосване на дисплея. Echo Show 8 позволява да гледате и охранителните си камери на екрана.

Освен това, чрез нова интеграция с Food Network, можете да гледате епизоди на готварски предавания от Bobby Flay, Giada de Laurentiis и много други – и когато видите рецепта, която харесвате, всичко, което трябва да направите, е да помолите Алекса да запази рецептата. Абонатите на Food Network Kitchen също ще могат да вземат курсове по готвене на живо и при поискване да получат стъпка по стъпка инструкции за готвене. Те ще имат и достъп до десетки хиляди рецепти.

Създаден, за да защити вашата поверителност – изключването на микрофоните и камерата става с едно натискане на бутон. Плъзнете вградения затвор, за да покриете камерата.

амазон echo show 8 затвор на камерата

Искаме да обърнем внимание на най-новата функционалност на това устройство, която е насочена към хората с намалена или напълно загубена зрителна способност, а именно да разпознава предмети.

Когато доближите към Echo Show 8 например пакет макарони и попитате с ключовата фраза: “Alexa, what am I holding?” (Алекса, какво държа) – ще се включи камерата и устройството ще каже какво държите (макарони), а ако няма отговор ще го опише на какво прилича. Това е нова функция, която предстои да бъде развита, но още от самото си начало можем да кажем, че е впечатляваща.

Echo Studio – потапящо 3D аудио

С пет вградени високоговорители с интелигентно насочване, Echo Studio е проектиран целенасочено – да създава първокласен мощен звук с яснота и дълбочина. Човешките уши възприемат откъде идва звукът, а Echo Studio превръща тази еволюционна истина в революционно предимство. Петте стратегически разположени високоговорители генерират звук, изпълващ стаята, изпращайки различни части от песента до ушите ви от различни посоки.

echo studio

Неговият 5.25″ инча нискочестотен говорител с 330W пикова мощност, създава дълбок и богат бас. Echo Studio има 1″ инч пищял и три 2″ инча средночестотни високоговорители, осигуряващи динамични средни и ясни високи честоти. Плюс това, той има 24-битов ЦАП (цифрово-аналогов преобразувател) и усилвател на мощността със 100 kHz честотна лента за възпроизвеждане на музика с висока резолюция, без загуби, достъпни чрез Amazon Music HD.

Echo Studio също така автоматично усеща акустиката на вашето пространство и фино настройва възпроизвеждането на аудио, за да предостави оптимален звук – независимо къде поставяте устройството в стаята.

амазон echo studio 5 говорителя

Echo Studio е първият интелигентен високоговорител, който доставя потапящо триизмерно (3D) аудио изживяване, използвайки Dolby Atmos и 360 Reality Audio на Sony. Native 3D музика ще бъде налична в Echo Studio с абонамент за Amazon Music HD – нов раздел от най-висококачественото налично поточно аудио. От следващата година той ще бъде наличен и чрез TIDAL HiFi. За да чуете 3D музика в Echo Studio и Amazon Music, просто кажете „Alexa, play the best of 3D music“ (Алекса, пусни най-доброто от 3D музиката).

 Echo Studio разполага и с вграден Zigbee хъб, който може да се използва за управление на съвместими устройства за интелигентен дом – а това го прави страхотно допълнение в умния дом .

Echo Buds – безжични слушалки с Премиум драйверите на високоговорителите

Echo Buds са лесен начин за достъп до Alexa без да използвате ръцете си, докато сте в движение. Всяка слушалка има два външни микрофона и един вътрешен микрофон, които работят заедно за намаляване на околния шум и за да ви чуват по-добре, когато говорите с тях по телефона или на Алекса.

echo buds

Батериите на слушалките ще ви осигури до 5 часа възпроизвеждане на музика с едно зареждане, до 2 часа с 15-минутно бързо зареждане и до 20 часа с кутията за зареждане.

amazon echo buds

Сега можете да оставите телефона си в джоба. Просто помолете Alexa да зададе напомняне, да проверите календара си, да се обадите или да получите упътвания. Или натиснете и задръжте слушалката за достъп до Siri или Google Assistant от поддържано устройство.

echo buds микрофони

Echo Frames – целодневни очила със свободен достъп до Alexa.

Echo Frames са очила, които предлагат свободен достъп до Alexa. За да се сдобиете с тях ви е необходима покана. Не могат да се закупят свободно. Най отдолу сме поставили линк, откъдето може да се заяви покана. Предназначени са за целодневно носене, и могат да се ползват дори и да носите лещи.

echo frames

Докато носите очилата, просто кажете на Алекса да се обади на някой от списъка ви с телефонни контакти, задайте напомняне, добавете задача в календара си, , слушайте любимия си подкаст или контролирайте съвместими умни устройства за дома. Всичко което прави Алекса, ще може да се изпълни чрез Echo Frames очилата. Важно е да се отбележи, че засега очилата не са съвместими с iOS устройства, а само такива с Android 8.0 и по-нова операционна система.

 Когато закупите умните очила и стъклата или прилягането към лицето не ви допадат, може да посетите очен кабинет, в който да си поръчате нови стъкла за тях и да коригирате прилягането. 

Проектирани да изглеждат и да се чувстват като обикновени очила, Echo Frames нямат камера или дисплей и са изработени от устойчиви и леки материали за целодневно носене (тежат 31 грама). Рамките разполагат с четири микро високоговорители. Тук се използва аудио технология на Amazon с отворено ухо, за да насочват звука към ушите ви, като в същото време свеждат до минимум звука, чуван от тези около вас и външния шум.

амазон алекса echo frames очила

Echo Frames очилата се свързват чрез Bluetooth 5.0 към вашият Андроид телефон. Смартфонът ви трябва да има инсталирано приложението Alexa, за да може очилата да го използват. Съвместими са и с Google Assistant.

Стигаме и до батерията на тези очила. Еднократното пълно зареждане (отнема 75 минути) осигурява един ден със следните услуги при 60% сила на звука:

    • 40 взаимодействия с Alexa,
    • 45 минути музика, подкаст или друго възпроизвеждане на аудио,
    • 20 минути телефонни разговори
    • 90 входящи известия за период от 14 часа.

Като алтернатива, напълно заредена батерия ще издържи до 3 часа при непрекъснато възпроизвеждане на аудио при 60% сила на звука. Реалният живот на батерията ще варира в зависимост от настройките на устройството, използваните функции, околната среда и други фактори.

Echo Loop – първият интелигентен пръстен с активирана Alexa

Това е първият смарт пръстен с активирана Alexa. Отново като Echo Frames не може да се закупи свободно, а е нужно да имате покана за да може да се сдобиете с него.

echo loop

Echo Loop е създаден за реалния живот – черно титаниево покритие, устойчиво на надраскване, водоустойчив е и има батерия за цял ден. С достъпа до Алекса на една ръка разстояние, просто щракнете върху бутона за действие, за да я активирате. Когато сте готови да говорите с Alexa или лицето от другия край на разговора, дръжте Echo Loop до ухото си, за да чуете телефонния си разговор или отговора на Alexa.

бутон на амазон пръстен echo loop

Echo Loop има два микрофона, най-малкият високоговорител някога на Echo устройство и пиезо хаптик технология (piezo haptic), който вибрира дискретно, когато получавате известия или входящо повикване, или за да сигнализира, че бутонът е натиснат и Alexa изпраща заявката ви в облака.

амазон алекса echo loop пръстен

Echo Loop може да издържи цял ден употреба с едно зареждане, а включената безжично зареждаща стойка в комплекта, ще го зареди напълно за 90 минути. Echo Loop има четири размера, за да може да пасне на вашият пръст: S, M, L и XL. Ако имате покана, Амазон препоръчва първо да изискате безплатния комплект с четирите размера рингове, за да разберете кой размер е за вас. Той се свързва с Alexa чрез инсталираното приложението на вашия смартфон. Съвместим e с Google Assistant и Siri.

Echo Auto – Алекса за автомобила

За да добавите Алекса към колата си ви е нужен Echo Auto. Свързва се с приложението Alexa на телефона ви и възпроизвежда през високоговорителите на вашия автомобил чрез спомагателен вход или Bluetooth връзка на вашия смартфон. Снабден с 8 микрофона, Echo Auto може да ви чуе при включена музика и силен шум от пътя. И тук може да използвате пълния набор от услуги, като слушане на аудио книги или подкасти, новини, Интернет радио, навигиране, управление на умен дом и хиляди други възможности.

echo auto

Устройството е много малко и тежи едва 45 грама. Може да го монтирате към някой от вентилационните отвори на автомобила си, посредством аксесоарите от комплекта.

Amazon echo auto

Наличност на новите Echo Устройства

Някои от новите устройства Echo са достъпни за предварителна поръчка и ще бъдат доставени по-късно тази година. За да научите повече и да видите всички нови Echo устройства посетете този линк. Освен новите джаджи, на презентацията се обяви, че въвеждат и мъжки глас, който ще ни отговаря от името на Алекса – това ще бъде гласа на актьора Самюел Джаксън.

Можете да заявите покана за Echo Loop и Echo Frames. Клиентите, които са избрани, ще започнат да получават покани по-късно тази година.

амазон нови echo устройства

Amazon се ръководи от четири принципа: обсебване на клиента, а не фокусиране върху конкурентите, страст към изобретението, отдаденост на оперативните постижения и дългосрочно мислене. Някои от иновациите въдедени от Амазон са пазаруването с едно кликване, персонализирани препоръки, Prime доставки, AWS облачни услуги, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire таблети, Fire TV, безкасови супермаркети и други.

Със сигурност Амазон е магазинът, при който клиентите са поставени на първо място, а неговите услуги и устройства са познати в цял свят. Относно гласовият асистент Алекса, все още борбата с Гугъл продължава наравно. Но тези нови Echo устройства ще увеличат значително позициите им и може в близко бъдеще да ги видим да бъдат водеща фигура.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.