Меню Затваряне

Забавлявайте се с 3D AR Реалност от Google

google AR 3d lion

Google наскоро обяви, че въвежда разширена 3D реалност в резултатите си. Тази функция за търсене е достъпна за България. Тя позволява на потребителите, които имат съвместими устройства освен да разгледат обстойно някои изображения в 3D, но и да ги поставят където поискат в заобикалящата ги среда.

Функцията AR на Google Search се поддържа от по-новите устройства с Android (7ма версия или по-нов) и iOS (A9 процесор или по-нов). Проверете дали вашето мобилно устройство е AR съвместимо тук.

Засега са включени само няколко животни, които можете да проверите точно сега, като тигър, лъв, гигантска панда, ротвайлер, крокодил, вълк, акула и куп други. Но трябва да ги напишете на английски език: tiger, lion, giant panda, aligator, wolf, shark, cat, octopus, turtle, Rottweiler, Ball python и др.

 Няма никъде публикуван списък на изображенията с животни, които имат 3D реалност, затова може да опитате да потърсите някое неспоменато.  

Как да тествате AR в търсачката на Гугъл

✅отворете Google;
✅напишете например “tiger”;
✅след първия резултат ще ви се появи картинка на Тигър и долу вляво надпис “View in 3D” – кликнете там;
✅ще видите анимиран 3D модел на тигър;
✅кликате отгоре на AR бутон/таб;
✅ще се включи камерата на телефона ви и ще можете да поставите тигъра върху желаната от вас повърхност;
✅можете да завъртате, увеличавате и намаляте животното (pinch out/in) и да правите снимки.

google 3d ar tiger

Тази функция напомня на играта Pokemon Go, но тук засега е с животни, а не анимирани зайчета и пр.

3D AR обектите ще започнат да се появяват в резултатите от търсенето по-късно тази година, а разработчиците могат да добавят поддръжка за собствените си обекти, като добавят “само няколко реда код.” Проявен интерес вече има от NASA, New Balance, Samsung, Target, Volvo, и други групи, за да добавят поддръжка за своите 3D модели.

Ще се цели тази функция първоначално да подпомогне онлайн пазаруването и Google maps. Представете си че сте си харесали някакъв продукт и искате да го разгледате отвсякъде, а не със снимки, които продавача иска да видите.google 3d ar panda

Ако нямате тази функция на телефона си, но искате да видите какво представлява 3D реалността, изтеглете си безплатното приложение ARCore Elements.

Видно е, че Google предприема стъпки, за да направи резултатите от търсенето на телефона ви по-вълнуващи. Нямаме търпение да видим докъде ще стигне тази технология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *