Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Как се монтира кинетичен ключ?

кинетичен ключ обхват

Представете си, че сте на дивана или в леглото и заспивате след дългия работен ден, но нямате желание да станете да загасите осветлението. Или имате дълъг коридор само с един ключ за управление. Или сте решили да правите разместване вкъщи, но някой от мебелите ще закрие копчето за лампите. Ами имаме решение за вас.

Ако все още не знаете какво е Кинетичен ключ, моля прочетете тази статия. За тези, които вече знаят, да продължат да четат.

Сега ви се предоставя идеална възможност да се почувствате като всемогъщ магьосник, който може да контролира осветлението от всяко кътче на дома си.

 Добреее, ще си закупите от онези специални ключове, които ще срещнете под названието кинетичен ключ. Но как ще го инсталирате? 

Монтажът на кинетичен ключ не е особено трудна дейност

 Това е така, защото както вече сме казвали, не се нуждаете от никакво прокарване на кабели.  Това е безжично устройство, което можете да поставите само с 2 винта или лепенка на желаното от вас място. Трябва да се вземе предвид факта и че ще се наложи да свържете контролера на ключа към осветлението си.  Именно те изпращат сигнала към конкретната лампа или към няколко лампи. Зависи как ги настроите.

монтаж на кинетичен ключМакар да не се налага да дупчите или къртите каквото и да е, винаги е добре да се посъветвате с опитен електротехник. Ако считате, че не притежавате достатъчно познания, свързани с инсталацията на каквото и да е устройство – направете го. Но ако сте уверени в действията си ще се нуждаете от следното:

Необходимо оборудване за инсталация на кинетичен ключ

На първо място – със сигурност ще Ви е нужна стълба (освен ако няма друг начин да стигнете до крушката). За да можете да монтирате един безжичен кинетичен ключ, ще е необходимо да изключите електричеството в целия си дом, както и да се снабдите с отвертка. Ако желаете да поставите безжичния ключ на стената с болтчета си пригответе и бормашина. Ако не, можете да използвате и лепенката от пакета, която е много качествена и не рискувате ключът в някакъв момент да падне.

За да бъде инсталиран безжичния приемник/контролер ще трябва да свържете с фазата и нулата на крушката, като за тази цел трябва да използвате кабел с волтаж 85 – 260 V. Всичко това е подробно описано в упътването на самите устройства, но за да прецените дали можете да се справите сами с монтажа на кинетичен ключ, е добре да знаете с какво се захващате.

контролер на кинетичен ключ

Кинетичният приемник работи на принципа на еднофазната токова система и използва две двойки проводници, при които фазата и нулата се явяват и входящи, и изходящи. За да можете да сдвоите ключа и приемника (да направите връзката помежду им), ще трябва да задържите бутона му за 3 сек, а ако изчакате още 4 сек, ще можете да осъществите връзка и с други ключове в жилището си. Обикновено комплекта, който сте поръчали пристига сдвоен. В процеса на монтаж на тези устройства може да би хрумне, че не сте взели най-подходящото решение и че искате например ключа да е свързан само с един приемник, а не с няколко. Или обратно. Тогава трябва да задържите бутона 10 сек., за да може подадената му първоначална информация да се заличи.

Грешният контролер и правилният ключ?

 Вероятно вече се питате какво би се случило, ако съседите имат същия ключ? . Или инсталирате два контролера и два ключа в съседни помещения – дали вълните на единия ключ няма да включат двете лампи в спалнята и коридора, например? Отговорът е НЕ.  Защото всеки кинетичен ключ работи само и единствено с безжичния контролер, с който е сдвоен.  Това е възможно, благодарение на 32-битов алгоритъм, съдържащ в себе си милиони възможни кодове.

кинетичен ключ върху стъкло и камък

Самите кинетични ключове са влагоустойчиви и се монтират както в закрити помещения, така и на открито или дори влажно място.  Нужен Ви е в банята? Няма проблем – кинетичният ключ може да се залепи върху плочките. Монтаж на кинетичен ключ може да се извърши и върху масивни предмети като мрамор, камък, керамика, стъкло, тапети и много други повърхности. При желание можете да монтирате един кинетичен ключ пред входната си врата или дори на подлакътника на любимия си фотьойл. Въпрос на личен избор!

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.