Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Кинетичен ключ за осветление

Инсталиране на кинетичен ключ

През последните 130 години не е настъпила нито една съществена промяна в начина, по който работи осветлението – Томас Едисън патентова първата лампа с нажежаема жичка; Никола Тесла изобретява еднофазна токова система, а свещите действително стават по-скъпи от крушките. Кой да помисли, че на традиционните ключ-кабел-крушка ще се сложи край?

 Това, за което ще прочетете по-надолу е едно от най-новите изобретения в света на технологиите и може би едно от малкото, които не разчитат на кабели или батерии.  

Какво представлява съвременният кинетичен ключ за осветление?

Кинетичен ключ и контролер

Визуално стандартният кинетичен ключ прилича на традиционния ключ за осветление, но във вътрешността си има малък „микрогенератор“ на енергия – магнитна бобина. Всеки път, когато натиснете бутона на ключа, Вие произвеждате кинетична енергия. Бобината се завърта и преобразува сигнала в електрическа енергия и я праща във формата на радиовълна. Макар и иновативна, технологията на кинетичния ключ имитира старите трансмитери. Спомнете си за фенерчето с динамо и малка ръчка – принципът е същият.

Как работи един кинетичен ключ за осветление?

кинетичен ключ как работиКогато говорим за кинетичен ключ, вероятно си представяте само него, но той е нищо без своя безжичен контролер. Един контролер може да приема сигнала от десет кинетични ключа. А с един ключ, може да се управляват безброй контролери. Контролерът се свързва към самата лампа и се захранва със същото електричество. Когато инсталирате устройството и го включите, безжичният ключ изпраща вълна, който контролера приема като команда и светва или изгасва лампата. самият кинетичен ключ можете да поставите където искате само с помощта на две винтчета или дори чрез лепенка върху всякаква повърхност.

Характеристика на кинетичния ключ

– Тежестта на ключа за осветление е около 50 грама.

– Животът му е над 200 хиляди включвания и изключвания.

– Силата на тока е между 5А и 13А.

– Напрежението е между 100V и 220V.

– Съчетава се единствено с безжичен контролер.

– Обхват – между 30-60 метра за вътрешни помещения и до 200 метра на открито.

Добре, но за какви помещения е най-подходящо използването на подобни безжични ключове?

На практика можете да се възползвате от тях навсякъде, защото тяхната единствена цел е да ви осигурят удобство и комфорт. Но да дадем и няколко конкретни примера.

кинетичен ключ цена

Ако сте късметлия и притежавате голяма къща или пък огромен апартамент, то е много вероятно да разполагате с някои от онези дълги коридори, в които едва ли не можете да си монтирате писта за боулинг. Пресилено казано, естествено 🙂

Използвате стандартно осветление със стандартните ключове, които си вървят в комплект с него. В някакъв момент ще стигнете до извода, че прекалено досадно и неудобно всеки път в началото на коридора да натискате ключа, за да светнете, а после да упражните същото действие, за да изгасите.  Просто оставяте светнато, с което пък сметките ви за ток рязко ще нараснат.

Какво правите? Логично, доверявате се на автоматичното сензорно осветление. От онова с датчиците. Веднага ще се сблъскате с друг проблем, освен ако не решите да пробиете целия си таван подобно на швейцарско сирене и не поставите датчиците на много малко разстояние един от друг. Малко вероятно е това да е желанието ви…

Влизайки в коридора, осветлението наистина ще се задейства от вашето движение, но е напълно вероятно по средата на споменатия коридор да ви се наложи да ръкомахате като луд, докато стигнете до следващия датчик, който да задейства отново осветлението.

безжичен ключ монтаж

Друг пример: Настанявайки се удобно в леглото си няма да се ядосвате че сте забравили да угасите. Просто ще натиснете ключа, който вероятно се намира на нощното ви шкафче. Без излишни нерви, притеснения и т.н. Това всъщност е и много добър подарък за възрастни хора. (Погледнете снимката отдолу и вижте какво ще се изисква за да имате тези традиционни ключове на удобно място)

монтаж на кинетичен ключ
Разлики при монтирането на Кинетичен ключ за осветление и традиционен ключ

И последен пример, за да сте напълно сигурни, че сте разбрали какви са предимствата да притежавате кинетичен ключ за осветление.

Купувате си нова голяма секция, но се оказва, че ще закрие традиционни ключ. Или нов хладилник в кухнята – същото постижение? Решено е – от днес вече можете да доверите управлението на осветлението си на кинетичния ключ.

Сигурни сме че се сещате за още много примери, както казват във филмите – По истинска история 🙂 Ще се радваме да коментирате във формата по-долу, къде бихте използвали кинетичен ключ.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.