Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Предимства на безжичния кинетичен ключ спрямо традиционния

безжичен ключ срещу традиционен

Сещате ли се кой е Томас Едисън? Онзи, който е изобретил електрическата крушка или поне е получил патент за нея. Всъщност спокойно можем да го наречем Кралят на патентите, тъй като е имал цели 1093, от които едва 10-тина са с някакво голямо значение за човечеството.

Истината е, че за него са работили много хора и редица от неговите изобретения всъщност изобщо не са негови. Просто е бил факир по патентоването на щяло и нещяло.

Дори самата електрическа лампа с нажежаема жичка е измислена не от него, а от малко известния ни руски изобретател Александър Лодигин.

В историята обаче името на Томас Едисън се свързва именно с електрическата крушка, както и с думите му, че ще направи електричеството толкова икономичен и евтин процес, че със свещи ще започнат да си служат само богатите. Е, това не може да му се отрече, особено предвид патента му върху електрическата разпределителна мрежа, която стремглаво придобива популярност в цял свят.

Но и нашето поколение е напредничаво, за което свидетелства изобретяването на кинетичния ключ, който използваме, за да светнем или гасим осветлението си. Както и на WiFi ключа за осветление.

Оставяме Томас Едисън да почива в мир и му благодарим за това, че днес имаме електричество по домовете си. Фактите са си факти.

Кинетичен ключ  за осветление вместо традиционен ключ

Може би вече сте се разтърсили из Интернет, за да добиете по-ясна представа за това какво е WiFi ключ за осветление, безжичен ключ за осветление или пък кинетичен ключ за осветление.

Снабдили сте се с необходимата ви информация и ние няма да навлизаме в сложната материя на физиката с подробни обяснения за това каква е разликата между кинетична енергия и потенциална енергия и как тя се използва за направата на подобни продукти.

За вас важното е да знаете, че благодарение на тях, вие улеснявате живота си, най-общо казано.

Макар да не действат на един и същи принцип, временно ще поставим понятията кинетичен ключ/безжичен ключ за осветление под общ знаменател, за да можем да ви представим какви са предимствата им спрямо традиционния ключ за осветление и дали те имат и някакви недостатъци. Както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Най-големите предимства на тези ключове за осветление се крият в самото им наименование –  те са безжични. Казано на по-прост език – не се налага необходимостта от прекарване на електрически кабели.

Какво печелите от факта, че подобен ключ за осветление ви спестява прекарването на електрически кабели? И време, и пари, и нерви. Представете си само какъв хаос и мръсотия ще настъпи в уютния ви дом ако се наложи да започнете да къртите стените, за да прокарвате кабели.

Следствие от това, че тези устройства са безжични е и факта, че можете да ги местите навсякъде където пожелаете и във всеки един момент – дори просто хей така за удоволствие. Те се поставят на винтчета или лепенки на избраното от вас място и лесно могат да пременят местонахождението си в случай, че с течение на времето прецените, че то е неподходящо.
кинетичен ключ и традиционен

Типичен пример за предимствата на безжичния/кинетичен ключ за осветление е когато ви се налага да размествате мебели. Чули сте за невероятно изгодна промоция в някой мебелен магазин и веднага решавате, че имате нужда от по-голям и луксозен гардероб? Покупката ви се оказва много сполучлива и бързате да го поставите на мястото на стария и вече олющен гардероб. Но възниква сериозен проблем- поради по-големите му габарити ще закриете ключа за осветление. Предстои ви сериозна главоблъсканица – дали да се лишите от новия си гардероб или пък да къртите стената, за да прокарате ключа за осветление на достъпно място ?!

Не, благодарение на безжичните ключове това не е наложително. Запазвате гардероба и премествате ключа – до гардероба, над него или дори под него – където ви е най-удобно.

кинетичен ключ срещу обикновен ключ
Предимства на Кинетичен ключ за осветление спрямо традиционния

Имат ли тези безжични кинетични ключове още предимства?

Да, за разлика от подобни безжични устройства, те не се нуждаят от батерии (но някои от тях работят с плоски батерии). С това спестявате не само време, за да се снабдите с тях, но и разходи. Но най-важното нещо е, че спомагате за опазването на околната среда.

С опазването на околната среда е ясно, че вече сме насочили погледа си в дългосрочен план, разглеждайки предимствата на безжичния кинетичен за осветление спрямо традиционния. Погледнато по-мащабно и всеобхватно вие можете да спестите на Майката природа не само употребата на милиони и милиарди батерии, но и не по-малко метри прокарани кабели. Добавяме и възможните аварии и пожари, които могат винаги да възникнат при използването на традиционен ключ за осветление. Защото тези, за които говорим, не използват изобщо ток и правят употребата им напълно безопасна както за Вас, така и за околния свят.

Безжичните и Кинетичните ключове управляват осветлението чрез отделна джаджа – нарича се контролер (ресивър). Тези ключове изпращат радио сигнал към контролера и по този начин, той светва или изгасва осветлението.

Има модели контролери, които поддържат WiFi, 3G/4G свързаност, т.е. освен чрез натискане на бутона, осветлението може да се управлява и през приложение за телефон. Това е едно сериозно преимущество, чрез което може да контролирате осветлението в дома си от огромни разстояния. Благодарение на WiFi мрежата.

безжичен ключ управление с телефон

Ако например изследвате природата на Полинезия или Нова Зеландия и се притеснявате, че в дома ви могат да нахлуят крадци, какво по-добро решение от това от да направите график време на време осветлението да се включва и изключва, за да не се разбира, че домът ви е безлюден. Важно е единствено да имате функциониращ телефон или таблет под ръка и проблемът ви е решен.

Дотук всичко хубаво, но веднага след като сте взели решение да се снабдите с някой от вариантите на безжичните ключове за осветление, ще изпаднете в размисъл като видите цената им за 1 комплект (ключ и контролер) – обикновено около или над 50 лв.

Да, вероятно това е и единственият им недостатък, но погледнато отново в дългосрочен план, спокойно можете да махнете с ръка. Давате си парите и се снабдявате с един наистина качествен продукт, на чиито преимущества ще можете да са наслаждавате дълго време. Повечето производители му дават живот от над 60 години!

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.