Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Видове безжични ключове за осветление

видове безжични ключове

Макар и не ежедневна, е често срещана ситуацията, в която искате да смените разположението на електрическите ключове в дома си. Установявате, че няма как детето ви, което спи на втория етаж на двуетажно легло да светне горното осветление, тъй като ключът за него се намира прекалено ниско. Или пък се снабдявате с нов по-голям хладилник, който след поставянето му закрива ключа за осветлението в кухнята и за вас светването и изгасването му се превръща в мисия Невъзможна.

Добре знаем, че стандартните ключовете за осветление по стандарт се инсталират на не повече от 100- 120 см от пода. Така е изградена електрическата инсталация. Ако спите на втория етаж на едно легло би се изисквала особена изобретателност от ваша страна да стигнете до ключа за осветление. Както и ако се налага всеки път да протягате ръката си зад новия хладилник с цел да достигнете ключа за осветление. Ами ако искате докато лежите на спалнята, да светнете или угасите лампата само с пресягане на ръката?

безжичен ключ монтаж

 Вероятно вече все отнякъде сте чули за т.нар. кинетични ключове, умни, безжични, WiFi ключове за осветление, при които не се налага да правите никакви промени по вече съществуващата си електрическа инсталация .

Можете лесно да сложите подобен ключ дори до главата на детето си. Няма нужда да отмервате 111 или 114 см от земята, а го поставяте там, където смятате, че ще е най-удобен за употреба. Спестявате си изцяло прокарването на нови кабели, къртене на стени, допитвания до електротехници, а накрая и чистенето след тяхната работа. Тези ключове действат чрез механична енергия, която превръщайки се в код, се препраща към съответния приемник. Но не това е основното предимство на подобен уред. С повечето видове умни ключове/безжични ключове/WiFi ключове могат да бъдат контролирани 10 лампи и то само от 1 ключ!

След като вече сте взели нещата в свои ръце и сте преценили всички преимущества на тези кинетични ключове, умни, безжични, WiFi ключове, следващата стъпка е да ви запознаем с това.

Какви са видовете безжични ключове

В най-общ план можем да разграничим 2 вида подобни улесняващи живота ви устройства. На едните са им необходими батерии, а на другите не. Минусът на всички ключове, които изискват батерии е, че батерията е с живот от около 6 до 8 години. Но пък от друга страна и те се монтират изключително лесно и предлагат повече свобода на действие в сравнение с кинетичните ключове без батерии.

 Тук автоматично в главата ви ще изникне въпроса как обаче може да действа един ключ, който хем не се нуждае от батерии, хем е безжичен. 

Това са кинетични ключове. Те не се нуждаят от батерии, защото използват кинетична енергия. Когато ги натиснете, вие им предавате кинетична енергия, достатъчна за да може чрез нея да се задейства приемника. За да си го представите по-нагледно- те разполагат с бобина, която се завърта чрез всяко ваше натискане на ключа, с което се изпраща сигнал към свързания с лампата контролер.

кинетичен ключ и традиционен

Кинетичният ключ и  безжичният ключът с батерия – преимущества и недостатъци

  1. Смяната на батерия коства пари, докато кинетичният ключ може да работи самостоятелно – батерия CR2032 (консуматива струва 50ст – 1лв: работи в продължение на от 6 до 8 години или 300 000 щраквания)
  2. Водоустойчивостта на кинетичния ключ е със сертификат IP67(работи под вода на дълбочина до 1,5м), а на безжичния ключ с батерия IP54 – не се потапя във вода, защото батерията ще се раздуе
  3. Кинетичният ключ е по-лек с 2гр от Безжичния, поради липса на батерия 🙂
  4. И обикновеният безжичен и кинетичният ключ се инсталират лесно и бързо, пестят енергия и време.
  5. Двата модела са на почти една и съща цена и имат сходни параметри.
  6. Безжичният ключ с батерия има повече функции от кинетичния.
  7. И двата модела работят на принципа на радио трансмитер.

Стандартните кинетични ключове, които засега са по-разпространени, изглеждат като обикновените ключове за осветление. Имат същата форма и същите размери и могат лесно да бъдат поставени на мястото на старите ви ключове, стига да желаете. Имат до 3 бутона за управление на осветлението и са практичен вариант за решение на редица проблеми, защото с тях можете да управлявате до 10 бр. трансмитери. Т.е. можете с един ключ да светвате/изгасвате 10 лампи.

дистанционно за сензорен ключИма и такива ключове т.е. дистанционни управления, които не е необходимо да монтирате никъде (ако не желаете) и които изглеждат като модерните ключове за кола. С тях можете дистанционно да светвате или изгасвате осветлението си по същия начин както можете отдалеч да отключите или заключите колата си или да пуснете или спрете алармата ѝ.

Кой вид умни ключове/безжични ключове/WiFi ключове е идеалният избор за вас, ще прецените сами. Както е казал Алеко Константинов Разни хора, разни идеали. Важното е че имате огромен спектър на избор, което ви дава право дори да се снабдите с ключ, който дори можете да управлявате от телефона си.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.