Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Смарт ключове за осветление

умни ключове управление

луист армстронг стъпкаПрез далечната 1969 г Нийл Армстронг, който е първият човек, стъпил на Луната, възкликва Една малка стъпка за човека- един огромен скок за човечеството!Цитат, който всеки все някъде е чувал. Но е малко известно изказването му, което прави през 2007 г. в интервю пред The New Space Race, когато споделя, че днешните смартфони са много по-мощни от всички компютри взети заедно, които са били използвани навремето, за да може да бъде осъществена човешката мечта да се стигне до Луната.

Да, примера със смартфоните е изключително удачен. Напредъкът на технологиите днес може спокойно да се сравни с огромен скок за човечеството.

Но знаете, ли че освен смартфони, вече има и всякакви смарт устройства, с които можем наистина умно да управляваме дома си. Като смарт крушките, смарт контактите и смарт ключовете. С тях можем да контролираме осветлението на дома си от всяка една част на Земята. Може би някой ден не би било проблем дори да осъществяваме контрол върху осветителните тела и от Луната, кой знае?!

Но да се върнем към смарт устройствата и да разгледаме по-подробно

Смарт ключовете за осветление и техните ползи

 За онези от вас, които са учили по времето, когато се е наблягало на руски и френски език, а не на английски, ще уточним, че думичката “смарт” идва от английското “smart” и означава “умен”. Така че можете да срещнете смарт ключовете за осветление и като умни ключове за осветление. Става въпрос за едни и същи продукти.  

управление на лампи през телефонУмните ключове ви дават възможност да контролирате напълно осветлението в дома си. Но е много важно да направим пояснение, че всеки ключ може да е СМАРТ или НЕ според това със какъв контролер е. С един ключ можете да контролирате няколко лампи, както и да светнете или изгасите осветлението от долния етаж. Можете да светнете лампата в коридора с ключ, който се намира на нощното ви шкафче или по аналогичен начин пак да изгасите лампата в банята, която сте забравили светната, без да отивате до самата баня. Разполагате с ключ или телефон до леглото си.

Голяма част от умните ключове могат да регулират и интензивността на светлината. Искате по-силно осветление- имате го! По-заглушена светлина – никакъв проблем! И то без необходимост да се разхождате напред – назад из жилището си или пък нагоре – надолу по стълбите. Имате си ключ (или телефон) за тази цел, който сте поставили на най-удобното за вас място.

 Някои умни ключове изискват наличието на вече изградена електрическа инсталация. Просто заменяте конвенционалния ключ с нов – от умниците. Можете да се правите с тази дейност и сами, но спокойно можете да извикате и електротехник. 

безжичен ключ обхват

Но има и такива умници, които дори не изискват електрическа инсталация, защото не работят с ток. Това са всякакъв вид безжичен ключ, чийто контролер поддържа WiFi, 3G/4G свързаност (в линка може да прочетете статията ни за видовете безжични ключове).  Безжични устройства, които не изискват нито кабели, работят със или без батерии. От което следва, че могат да бъдат поставяни абсолютно навсякъде- върху бюрото ви, до тоалетната чиния, дори и върху пода (ако намерите някакъв смисъл в подобно действие). Закрепват се или с винтчета или с лепенка, както ви е по-лесно.

Алекса и Гугъл

смарт ключове гласово управлениеДруги двама незаменими помощници са гласовите асистенти на Амазон и Гугъл. Ако държите да управлявате дома си с гласов контрол (на английски език), можете да настроите своя смарт ключ към системата на асистентите. Проверете дали моделът е съвместим с тях. Някои марки, като например Филипс, работят само с уреди от своята марка, включително и крушките.

 Вече съществуват и WiFi ключове за осветление, за чиято употреба ви е необходимо само наличието на локална мрежа (WiFi), контролер, както и да си свалите съответното приложение, с което да контролирате осветлението. 

Това не е никакъв проблем, тъй като подобно приложение се предлага и за двете най-популярни операционни системи- Android и iOS. По този начин ще можете чрез телефона или таблета си да светнете осветлението в дома си, дори и да си почивате спокойно на о. Бали. Така наистина спокойствието ви ще си е спокойствие, защото знаете, че няма нищо по-примамливо за един крадец от една безлюдна къща, в която никъде не свети. Почивайки си, вие дори можете само с помощта на телефона си да карате домът си от време на време да светва, за да държи нежеланите посетители настрана.

 

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.