Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

С музикални аларми и таймери за заспиване, Alexa е идеален партньор за лягане и събуждане

алекса събуждане и заспиване

Как да използвате своя Amazon Echo с Alexa като перфектния будилник

Интелигентният високоговорител Amazon Echo и Alexa са в състояние да създадат за вас невероятен интелигентен будилник. С негова помощ ще може да се събудите с любимата си песен, радиостанция или дори персонализиран бюлетин за новини, като използвате само гласови команди.

А благодарение на Alexa Routines (рутини), можете също да комбинирате музика, светлини, аларми и други умни джаджи за най-доброто изживяване при събуждане.

Как да настроите аларма на Alexa

Просто кажете: „Алекса, задай аларма за [час]“ (Alexa, set an alarm for [time]).

След това Alexa ще потвърди с вас, обикновено разпитвайки AM / PM, ако сте забравили да кажете. Можете също да добавите толкова аларми, колкото искате, така че е добре да добавите такива за вас и вашия партньор.

Когато алармата ви прозвучи, кажете „Alexa, изключи“ (Alexa, turn off) – или каквото можете да извикате в просъница 🙂 .

Но не забравяйте, че има и „Alexa, snooze“ – за тези толкова важни 10 допълнителни минути.

Как да настроите музикална аларма с Alexa

Тази опция не съществуваше, когато Alexa стартира за първи път, но сега вече е налична.

Можете да укажете: „Алекса, събуди ме с [име на песента] от [изпълнител] в [час]“ (Alexa, wake me up to [song name] by [artist] at [time]) или дори просто изпълнител, като не посочвате песен.

Работи с Amazon Music, Apple Music, Spotify, Pandora, SiriusXM, TuneIn и iHeartRadio.

Можете да го направите с почти всяка радиостанция, при условие, че имате умението “TuneIn”.

Просто кажете: „Алекса, събуди ме с [радиостанция] във [време]“ (Alexa, wake me up to [radio station] at [time]) за по-нежно събуждане.

Важи и за новините. Укажете: „Алекса, събуди ме за [новинарски услуги] в [час].“ (Alexa, wake me up to [news service] at [time].)

Звуци на Таймерът за заспиване и лягане

По-горе са основните команди за настройка на будилниците, но нека да разгледаме и заспиването? Е, Алекса крие някое друго умение в “ръкава си” и за това.

Опитайте: „Alexa, възпроизвеждане на околни звуци“ (Alexa, play ambient sounds),  за да получите списък с релаксиращи звукови пейзажи, чрез които да се унесете.

Можете също така да опитате неща като „възпроизвеждане на музика преди лягане“ (play bedtime music) или „възпроизвеждане на звуци за заспиване“ (play sleep sounds).

Тези звуци и други подобни, могат да помогнат и на вашето бебе да заспи. Например с бял шум или други унасящи приятни звуци.

Алекса може да разказва приказки

Кажете: „Алекса, разкажи ми история“ (Alexa, tell me a story). Alexa започва да ви разказва история на случаен принцип, пълна със звукови ефекти. Можете да поставите историята на пауза и след това да я възобновите. Ако историята, която Алекса избра, не свърши работа, просто кажете: „Алекса, разкажи ми различна история“.

За целта е необходимо да добавите умение. Най-популярните са: Story Teller, Short Bedtime Story, Amazon Storytime, StoryTime.

Повечето от песните и звуците за заспиване продължават около час, но има и няколко умни неща, които можете да направите.

Любимото ни е: „Alexa, изключи музиката след [x] минути“ (Alexa, turn music off in [x] minutes), за да може да заспите спокойно и да не се събудите отново от звука на разбиващи се вълни или гръмотевици. Доста полезно.

Може също да накарате умния асистент да повтаря една и съща песен цяла нощ с думите: Alexa, loop this track.

Създайте брилянтна аларма на Alexa

Тук предлагаме да използвате Alexa Routines, за да автоматизирате процеса на събуждане перфектно.

Сутрешната рутина може да включва: включване на осветлението и телевизора, включване на бойлера и климатика, възпроизвеждане на любимата ви музика или радио станция и каквото друго се сетите или имате нужда.

Последната част е ново допълнение към функцията Alexa Routines – и създава невероятен будилник.

алекса рутина за събуждане

Ето пример за събуждане:

1. Насочете се към раздела Рутини на приложението Alexa (докоснете бутона “More” в долната лента и изберете “Routines”).

2. Натиснете иконата плюс, за да създадете нова рутина.

3. Докоснете “When this happens” (Когато това се случи).

4. Докоснете “Schedule” (График) и след това изберете желаното време за аларма (At time) – и добавете всички правила за повторение, напр. всеки работен ден. Натиснете “Next”.

5. Докоснете “Add action” (Добавяне на действие).

6. Докоснете “Music” и след това напишете името на изпълнителя, песента или плейлиста. Може да изберете дори и радиостанция.

7. Изберете източник (например Spotify). За радиото се нуждаете от TuneIn.

8. По избор: Докоснете “Add another action” (Добавяне на друго действие) – изберете интелигентна крушка и редактирайте поведението (напр. Включване / изключване, яркост, цвят) и след това натиснете Напред.

9. Запазете вашата рутина.

За рутина преди лягане това може да включва изключване на осветлението или затъмняване на светлините до определено ниво и цвят.

Този вече съществува в приложението по подразбиране, само като пример казвате: „Alexa, лягане“ (Alexa, bedtime), за да го активирате.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.