Безплатна доставка при поръчка над 150 лв

0876757830 - Делнични дни 10:00 - 16:00ч

Търсене

Интелигентни Надстройки, Които Ще Ви Помогнат Да Продадете Домът Си

продажба на умен дом

Официално е: интересът към подобренията в умния дом нараства все повече.

Често съдите за имота по добрия външен вид. Но познайте какво? Сега можете да го съдите и по неговия IQ.

Скорошни проучвания на брокери на жилищни имоти, показват че 65% от купувачите, особено милениалите (поколение Y, родени между 1980 и 1992г), са готови да похарчат повече за домове, които са оборудвани със смарт устройства.

Освен това днешното определение за дом “готов за нанасяне”, се промени. Вече не става дума само за свежа боя и обработени подове.

Все по-голям брой купувачи не смятат имота за „готов за нанасяне“, докато не е оборудван или окабелен с възможност за добавяне интелигентни джаджи. Комбинирайте това с факта, че вече някои строители рекламират обектите си с “готовност за Умен дом” и ще разберете защо надграждането на дома ви с интелигентни устройства вече не е опция – а много скоро ще е задължително.

Но кои надстройки си заслужават вашето време и пари? Ето някои интелигентни джаджи с ниска цена и висока възвръщаемост на инвестициите, които да инсталирате, когато сте готови да обявите дома си.

Какво искат купувачите

Най-желаните надстройки имат следните характеристики:

  • Контрол на температурата;
  • Контрол на осветлението;
  • Сигурност и безопасност;
  • Удобство;
  • Съвместимост с основните устройства за гласово управление и интелигентни високоговорители.

Освен това купувачите предпочитат подобрения, които остават в дома, когато го продадете. Те искат постоянни джаджи, които могат да бъдат интегрирани с всяко устройство за гласови команди, което носят, когато се нанесат.

Най-добрите инвестиции

Не е нужно да харчите цяло състояние, за да направите обявата си по-привлекателна. Всъщност можете да намерите много от тези устройства за „бърза печалба“ за под 100лв всяко, като много се движат около 50лв.

ТЕРМОСТАТИ

Една от най-популярните функции в интелигентния дом е свързаният с Wi-Fi термостат.

Това устройство ви позволява не само да програмирате температурните промени през целия ден за пестене на енергия, но и да контролирате температурата с глас или дори чрез приложение, когато сте далеч от дома.

управление на температурата от термостат

АЛАРМИ ЗА ДИМ, ГАЗ и CO

Често срещаните заплахи за вашата безопасност изискват незабавно уведомяване.

Представете си, че можете да знаете дали къщата ви гори (детектори за дим) или има изтичане на газ (детектори за газ), дори когато ви няма. С интелигентните аларми това е възможно.

Свързаните алармени системи уведомяват собствениците за всякакви проблеми с безопасността в дома, където и да се намират.

аларма от детектор за дим

СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ

 На пазара има много интелигентни системи за сигурност на дома, които могат да се управляват чрез телефон или гласова команда. Това означава, че собствениците на жилища могат да активират и дезактивират системата от телефона си, без да се занимават със сложна клавиатура.

Те могат също да гледат видео потоци от камери и да уведомяват полицията за спешен случай от телефоните си.

Тези системи могат дори да включват сензори за прозорци, детектори за движение, система против наводнение и много други.

инсталиране на смарт детектор за движение

ОСВЕТЛЕНИЕ 

Една от най-евтините и лесни за инсталиране функции за интелигентен дом е интелигентната осветителна система. Това също е нещо, което ще се хареса на купувачите. Собствениците на жилища могат да спестят до 12% от сметките за енергия с функции за интелигентно осветление.

Интелигентното осветление позволява на собствениците на жилища да димират или включват и изключват осветлението с проста гласова команда. Плюс това, ако някога забравят да изключат осветлението, те лесно могат да го направят от телефоните си – дори ако са на работа.

димиране на осветлението от мобилно приложение

Свързаните светлини могат да действат и като система за сигурност. Чрез просто настройване на светлините на произволен принцип, може да се създаде вид, че домът е зает, изплашвайки всички потенциални натрапници.

АВТОМАТИ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ГАРАЖНИ ВРАТИ

Гаражите са популярна точка за влизане на собствениците на жилища, но също така са често срещано нарушение на сигурността. Това е мястото, където идват интелигентните устройства за отваряне на гаражни врати.

Тези устройства могат да уведомяват собствениците на жилища, когато гаражът се отваря и затваря и позволяват 24/7 наблюдение на гаража. Вратите могат да се отварят и затварят и дистанционно чрез смартфон.

автоматизация на гаражна врата

ВИДЕО ЗВЪНЦИ

Новите собственици на вашия дом дори няма да трябва да стават от дивана, за да разберат кой е на вратата с тази интелигентна надстройка. Видео звънците са оборудвани с детектори за движение и 24/7 наблюдение, което ще уведоми обитателите, че някой е на вратата, дори ако никой не позвъни на звънеца.

обаждане по видео звънец

ИНТЕЛИГЕНТНИ БРАВИ

Смарт бравите са подходящи за домове и офиси, както и за жилища за краткосрочни наеми, където може да се оторизира временен достъп на гостите без да им се дават физически ключове.

Те предлагат повишена сигурност чрез функции като аларми при неправилно въведени кодове, криптиране на данните и възможността за отдалечено отключване или заключване на вратата чрез мобилно приложение. Лесно могат да се интегрират с други устройства за умен дом, като системи за осветление, аларми и термостати, за да създадат по-свързан и автоматизиран дом.

видове отключвания и заключвания на Wi-Fi брава

СМАРТ ЕЛЕКТРОМЕР

Интелигентният електромер е устройство, което измерва потреблението на електрическа енергия в дома или бизнеса.

Смарт електромерите предоставят подробни данни за потреблението на електроенергия в реално време. Това може да помогне на потребителите да разберат кога и как използват енергията, което може да им помогне да намалят потреблението и сметките си за електричество. В същото време винаги ще имат предвидимост за месечните си сметки.

следене на електрическата консумация от мобилен телефон

Интелигентният дом продава

Ако сте готови да пуснете къщата си на пазара, ще трябва да сте сигурни, че вашият имот се отличава от конкуренцията.

Инвестирането в няколко евтини интелигентни домашни устройства може да ви помогне да направите точно това и може да изплати дивиденти, когато домът ви се продаде.

Избегнете недоразуменията свързани с технологиите за умни домове, като следвате тези три препоръки:

  1. Търсете агент с опит в областта на умните технологии. Те могат да помогнат да се избегнат “хълцането” (запитвания от клиенти, проблеми) при продажбата на умни домове и обикновено са добре запознати с технологиите в тази сфера. Разкажете му за всички функционалности, които сте внедрили в жилището.
  2. Определете кои от вашите устройства ще останат. Обикновено, устройства, които са закрепени или свързани с кабели към дома, като например вашият умен термостат или превключватели, се считат за непреместваеми. Ако планирате да вземете със себе си вашия термостат или смарт звънец, заменете ги преди да пуснете имота на пазара. Купувачът може да очаква, че всичко, което е в дома по време на огледа, ще остане там.
  3. Предайте виртуалните ключове. В деня на сделката, “предаването на паролите за умния дом е като предаване на ключа от входната врата”. За всички прехвърляеми технологии, върнете ги до фабричните настройки, за да изтриете всички лични данни. Оставете ръководства или връзки към уебсайтове, така че новите собственици да могат да създадат нови акаунти.

Сподели, ако ти е харесала статията:

Свързани Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

* Чрез използване на формата, Вие се съглсявате с нашата Политика за поверителност.